Hans Bierens van het gelijknamig houtbewerkingsbedrijf maakt de overstap naar Van Eck Trappen en Kozijnen: “Alsof het zo moest zijn”

Hans Bierens van het gelijknamig houtbewerkingsbedrijf maakt de overstap naar Van Eck Trappen en Kozijnen: “Alsof het zo moest zijn”

Hans Bierens, eigenaar van de gelijknamige houtbewerker en al tientallen jaren een vertrouwd gezicht in de Kempen, maakt vanaf 1 augustus 2024 de overstap naar Van Eck Trappen en Kozijnen (hierna Van Eck). In een exclusief interview vertellen Hans Bierens en Hans Tholen, directeur van Van Eck, over hoe deze samenwerking tot stand kwam, de gedeelde visie en de gezamenlijke ambities voor de toekomst. De jarenlange ervaring en het vakmanschap van Hans Bierens vormen een waardevolle toevoeging aan de trappenafdeling van Van Eck, terwijl de kernwaarden en vertrouwde service behouden blijven voor hun klanten. Benieuwd hoe Hans en Hans elkaar hebben gevonden?

Hans Bierens Houtbewerking is een gevestigde naam in Eersel en omstreken. Sinds 2000 is het bedrijf gevestigd op bedrijvencomplex Meerheide aan de gelijknamige straat. De oorsprong van het bekende trappenbedrijf ligt vier jaar eerder, in 1996. Hans Bierens begon in dat jaar in zijn achtertuin met het maken van onder andere badmeubels en maatwerk producten. “Binnen enkele weken kwam ik erachter dat er vooral veel vraag was naar maatwerk trappen, dus hier ging ik mijzelf in specialiseren.” En met succes. Na vier jaar ruilde Hans zijn schuur in voor een bedrijfspand aan Meerheide 58. Al snel nam Hans personeel in dienst en had hij twee werknemers in de montage en twee in de werkplaats.” Wat begon als hobby groeide in de jaren die volgden uit tot een van de bekendste trappenmakers in de Kempen.

hans-tholen-hans-bierens-van-eck
Hans Tholen (Links) en Hans Bierens

Voor het eerst in contact

Het eerste contact tussen Van Eck Trappen & Kozijnen dateert van ongeveer een jaar geleden. Hans Tholen, directeur Van Eck, licht toe: “Het werk op onze trappenafdeling stapelde zich op en wij hadden hulp nodig om alle trappen op tijd geproduceerd en gemonteerd te krijgen. Zodoende heb ik contact gezocht met Hans Bierens. Ik kende hem persoonlijk niet, maar via via had ik goede verhalen over hem en zijn bedrijf gehoord.” De goede verhalen bleken te kloppen. Van Eck en Hans Bierens werkten succesvol samen en dit legde de basis voor de nabije toekomst.

“Alsof het zo moest zijn”

Aan ambities op Ekkersrijt 7402 geen gebrek. Van Eck heeft de afgelopen jaren reuzenstappen gezet op het gebied van automatisering, digitalisering en personeel. Met de Gluemaster en de spuitrobot als toevoeging aan het machinepark en de komt van een digitaal scansysteem kreeg de kozijnenafdeling van het bedrijf de afgelopen jaren een kwaliteitsimpuls. Maar dat niet alleen: ook maakte de trappenafdeling van Van Eck een professionaliseringsslag met de komst van de Biesse Rover A 1659 CNC-gestuurde freesmachine en de implementatie van het geavanceerde trappenprogramma Staircon. Voeg daar onze twee jonge en ambitieuze collega’s Tim Moonen en Ziea van der Heijden aan toe en (bijna) alle ingrediënten zijn aanwezig voor een kwalitatief sterke trappenafdeling.

“Onze organisatie is voortdurend bezig met groei en ontwikkeling. Daarom zochten wij begin dit jaar een senior met kennis en kunde om extra sturing en rust te brengen op onze trappenafdeling. Dit puzzelstukje zou deze afdeling nóg sterker maken.” En geloof het of niet, nog geen twee weken later kreeg Hans Tholen een belletje uit Eersel. Hans Bierens was namelijk op zoek naar een volgende uitdaging in een nieuwe werkomgeving, waar hij met zijn ruime ervaring en vakkennis van toegevoegde waarde kon zijn. En die uitdaging vond hij bij Van Eck: “Alsof het zo moest zijn.”

Een paar treetjes hoger

Na een aantal gesprekken waren beide partijen er snel uit. Het bedrijf Hans Bierens Houtbewerking stopt medio 2024, maar de identiteit wordt voortgezet binnen Van Eck. “De komst van Hans Bierens zal zorgen voor rust en continuïteit, doordat iedereen binnen het team in zijn kracht komt te staan,” geeft Hans Tholen aan.

hans-bierens-hans-tholen-van-eck-son

Voor de bestaande klanten van Hans Bierens verandert er in feite niets. “Ik blijf het gezicht van de trappen op het gebied van verkoop, acquisitie en calculatie. Alleen de productie verhuist naar Ekkersrijt. Alleen de contactgegevens op de factuur veranderen,” zegt Hans Bierens met een knipoog. Verder kunnen bestaande klanten, en natuurlijk nieuwe klanten, vooral kwaliteit en transparantie verwachten. “Ik vind het belangrijk dat klanten vertrouwen in ons hebben, maar ik ook in hen. Zoals ze van mij gewend zijn, denk ik graag mee en stel ik me flexibel op. Wij hebben altijd gestaan voor gespecialiseerd vakmanschap, met aandacht voor de klant. Waarden die ik ook terugzie bij Van Eck,” aldus Hans Bierens.

Hans Tholen vult aan: “de groei van de trappenafdeling zet door met de komst van Hans Bierens. Samen met het huidige team tillen we de trappenafdeling naar een hoger plan. Zeg maar gerust een paar treetjes hoger.” Dat neemt niet weg dat de ambitieuze timmerfabriek uit Son de markt af zal blijven speuren naar vakkundige mensen die kwaliteit kunnen toevoegen aan de trappenafdeling.

Beide heren kijken positief naar de toekomst. “We beschikken over de perfecte mix van ambitie, gedrevenheid, ervaring en vakmanschap.” Dit in combinatie met het machinepark en de geavanceerde softwareprogramma’s, maakt Van Eck een belangrijke speler op het gebied van maatwerk trappen. “Iedereen kan bij ons terecht voor een op maat gemaakte houten trap van hoge kwaliteit: van particulieren tot bouwers.”