Van Eck Trappen & Kozijnen zet volgende een stap in de wereld van digitalisering

Van Eck Trappen & Kozijnen zet volgende een stap in de wereld van digitalisering

De afgelopen jaren heeft Van Eck Trappen & Kozijnen reuzenstappen gezet op het gebied van de vakmanschap, automatisering en digitalisering. Na diverse uitbreidingen van ons moderne machinepark, het uitbreiden van ons personeelsbestand, het benutten van talenten en de investering in onze vakkundige collega’s hebben wij de volgende belangrijke stap in onze stormachtige ontwikkeling gezet: de implementatie van een digitaal scansysteem als aanvulling op het bestaande GA Kozijnen Systeem van Groeneveld.

De moderne timmerfabriek uit Son werkt al meer dan 25 jaar met het GA Kozijnen Systeem van Groeneveld Automatisering. Dit systeem is een speciaal ontworpen voorbereidingssoftware waarin timmerfabrikanten houten kozijnen kunnen tekenen. Doordat er meer en meer met machines gewerkt wordt, leunt een groot deel van het productieproces op automatiseringssoftware. Een betrouwbaar programma zoals het GA Kozijnen Systeem van Groeneveld is hierbij van essentieel belang. Een uitbreiding hierop is onlangs doorgevoerd binnen onze organisatie: het digitale scansysteem.

Maatwerk software voor maatwerk kozijnen

De software is met name geschikt voor bedrijven die speciale werken maken, geeft Bram Groeneveld, eigenaar van Groeneveld Automatisering, aan: “In het GA Kozijnen Systeem zitten veel opties voor maatwerk. Vooral bedrijven die regelmatig speciale opdrachten hebben, halen er daarom voordeel uit. Zo zijn ronde en schuine kozijnen of andere vormen makkelijk te tekenen in het GA Kozijnen Systeem. De tekenaar hoeft alleen een breedte- en hoogtemaat te kiezen, de juiste vorm te selecteren en aan te geven of er sprake is van een deur, raam, glasvlak of paneel. Vervolgens tekent de software zelf het kozijn, inclusief buitendorpels en -stijlen.” Het programma sluit hierbij naadloos aan op het type kozijnen dat wij bij Van Eck Trappen & Kozijnen produceren. Maar naast het specialistische werk, kan GA Kozijn ook de standaard opties eenvoudig verwerken.

Alle informatie bij de hand

Na het ontvangen van een order tekent onze werkvoorbereider in het GA Kozijnen Systeem een kozijn in, waaruit vervolgens een calculatie en offerte volgt. Dit versturen wij direct naar de klant en na goedkeuring worden de benodigde materialen besteld. Bij binnenkomst van de materialen worden deze geregistreerd en voorzien van een unieke sticker met barcode. Wanneer onze collega’s in de fabriek de barcode scannen verschijnt alle gedetailleerde gegevens van het desbetreffende kozijn op het scherm van een van de machines. Denk aan detailtekeningen, afmetingen, soorten spuitwerk, contactgegevens, type beslag en profielen. Waar voorheen veelal werd gewerkt met papierwerk en ordners, is nu het digitale scansysteem geïntroduceerd binnen Van Eck.

Het grootste voordeel hiervan is dat dit het productieproces nog makkelijker maakt. Onze collega’s hoeven de barcode alleen maar te scannen om de juiste informatie beschikbaar te hebben op de machines. Dat levert een kortere doorlooptijd op, waardoor wij kozijnen sneller aan de klant kunnen leveren. Ook is de kans op fouten aanzienlijk kleiner: omdat alle informatie digitaal beschikbaar is, zien onze collega’s in de productie altijd de actuele tekeningen. Zo halen wij het maximale voordeel uit onze software.

Wil jij nu deel uitmaken van ons team? Beschik jij over kennis, vakmanschap, inlevingsvermogen, passie en trots? Bekijk dan eens onze vacature allround montagemedewerker.