Van Eck begroet nieuwe collega Arno Timmermans: ‘Dit is een stabiele, groeiende organisatie en dat plaatje past perfect bij me.’

Van Eck begroet nieuwe collega Arno Timmermans: ‘Dit is een stabiele, groeiende organisatie en dat plaatje past perfect bij me.’

Naast de jeugd en modernisering investeert Van Eck ook in ervaring. Vanaf 1 augustus heeft onze organisatie er een nieuwe aanwinst bij: Arno Timmermans is ons team komen versterken. “Ik hoop samen met het team een nog stabielere organisatie neer te zetten die klaar is voor de toekomst.”

Arno Timmermans is 51 jaar en woont met zijn vriendin en twee kinderen in Valkenswaard. In zijn vrije tijd is hij jeugd wedstrijdsecretaris van SV Valkenswaard en tevens coach van het vierde elftal. Hobby’s die hij met veel plezier uitvoert. “Ik ben heel lang leider geweest van het eerste elftal en de jongens ken ik allemaal goed. Zij spelen nu samen in het vierde; een leuk, gezellig maar vooral goed elftal. Toen destijds het team gevormd werd hebben ze  mij meegevraagd als coach. Een mooi compliment.”

Naast zijn ervaring bij de plaatselijke voetbalclub heeft Arno ook de nodige werkervaring. Op zijn 18e is hij begonnen bij Beti Houtindustrie, tegenwoordig Beti Timmerfabriek, in Bergeijk. Daar stond hij 11 jaar lang op de werkvloer en in de avonduren en in het weekend volgde hij een studie werkvoorbereiding. “Ik ambieerde een functie op kantoor als werkvoorbereider en Beti heeft me toen goed geholpen bij het volgen van mijn studie”. Helaas bleek het echter niet mogelijk om bij Beti als werkvoorbereider aan de slag te gaan. Er werd afscheid van elkaar genomen en Arno ging aan de slag bij Timmerfabriek Baken uit Borkel en Schaft, waar hij 10,5 jaar lang de werkvoorbereiding op zich nam. Na een uitstapje bij Alpro Budel, waar hij 4,5 jaar werkte, keerde hij terug op het oude nest bij Beti Timmerfabriek. Daar werkte Arno nog 6 jaar alvorens hij de stap maakte naar Van de Meijs Vastgoed om projectleider van de timmerfabriek te worden. Maar dit avontuur duurde helaas door omstandigheden – de timmerfabriek werd gesloten – niet lang. En dus werd de gedreven werkvoorbereider gedwongen om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Die vond hij in Son.

arno-timmermans-van-eck-trappen-en-kozijnen

Simpel rekensommetje

Toen de functie van werkvoorbereider bij de timmerfabriek beschikbaar kwam zijn de eerste contacten met Arno gelegd door directeur Hans Tholen. “Arno paste helemaal in het profiel wat we zochten in een werkvoorbereider. Iemand die er direct zou staan, ruime ervaring heeft in de sector en bekend is met software als Groeneveld”, geeft Hans aan. “En zo is het balletje gaan rollen”, zegt een tevreden Arno. “De organisatie bij Van Eck Trappen & Kozijnen sprak me ook meteen aan. Ik heb enthousiaste gesprekken gevoerd met Hans en ook met Gijs van Doorn (directeur BanGroep). Tijdens deze gesprekken kreeg ik een goede indruk van de organisatie, de ambities en het toekomstbeeld. Van Eck is een stabiel bedrijf dat wil groeien. De onderlinge samenwerking en hechte club collega’s maakt dat dit plaatje perfect bij me past.”

Samen op weg naar de toekomst

“Binnen Van Eck ga ik me bezig houden met de werkvoorbereiding van de grotere projecten, de ‘100+ kozijnen’ zeg maar. Zo ben ik op dit moment onder andere bezig met nieuwbouw 15 appartementen in Beegden, in opdracht van Van Bussel Bouw en het afscheidscentrum in Handel. Ook het programma waarmee we werken, Groeneveld, is me bekend. Het is weliswaar wat uitgebreider dan ik gewend ben, maar ervaring met het programma heb ik al. Dat maakt de integratie ook een stuk eenvoudiger. Ik ben hartelijk ontvangen en de kennismaking met de organisatie verliep soepel.”

Met zijn ervaring hoopt Arno iets te kunnen betekenen voor de groei die Van Eck de komende jaren gaat inzetten. “Ik hoor en merk de ambities van de organisatie en ik maak hier graag deel van uit. Met mijn huidige ervaring en nodige kennis hoop ik samen met het team een nog stabielere organisatie neer te zetten die klaar is voor de toekomst.”