Hans Tholen

Hans Tholen – Directeur

Hans Tholen, onze directeur, kunnen we wel bestempelen als een van de drijvende krachten van ons bedrijf. Soms lijkt hij wel met Van Eck getrouwd, wat zijn begripvolle vrouw gelukkig zelden een probleem vindt. Hans is trots op de fabriek en zijn mensen en het kost hem weinig moeite om dat uit te stralen.

Ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding bij Van Eck. Die rol vul ik vanuit praktisch inzicht in. Ik ben een praktijkman; wil zelf zien wat er gebeurt en feeling hebben met de werkvloer.

Vanuit mijn kantoor kan ik een groot deel van de fabriek overzien. Wanneer ik zie hoe gestroomlijnd en gestructureerd processen lopen, maakt me dat erg trots. Ook omdat ik weet dat het zo niet altijd geweest is. In de crisis hebben ook wij het moeilijk gehad. Het was hard te halen in die tijd. Maar dat hebben we overwonnen. Nu zie ik een fabriek die marcheert, bedreven mensen die zich op hun plek voelen en prachtige producten die de fabriek verlaten, op weg naar tevreden klanten. Daar kan ik oprecht van genieten.

 Door de jaren heen heeft Van Eck een duidelijke eigen identiteit ontwikkeld. Wij zijn geen heel snelle jongens, figuurlijk gesproken. Ambachtelijk, hoogstaand werk past beter bij ons dan massaproductie. Dat weten we zelf, en veel klanten weten dat ook. We kunnen dicht bij onszelf blijven. Soms betekent dat dat we ‘nee’ moeten zeggen als een werk niet bij ons past. Maar gelukkig kunnen we ook regelmatig ‘ja’ zeggen tegen iets nieuws. Zo flexibel kunnen we zijn. We werken voor particulieren, maar ook voor middelgrote aannemers.

 Een leuke activiteit bij Van Eck waren de relatiedagen. In het weekend hebben we toen de fabriek twee dagen geopend voor klanten, leveranciers en familieleden van onze medewerkers. We hebben toen laten zien hoe we werken en waar we voor staan. Mensen konden bijvoorbeeld zien hoe de Windowmaster werkt en hoe de routing in de fabriek is. Het waren twee fantastische dagen.

Het is duidelijk dat Van Eck Trappen en Kozijnen de afgelopen jaren enorme stappen heeft gemaakt. We zijn blij met waar we nu staan, maar we zijn er nog niet. Van Eck blijft in beweging. We zijn continu bezig om onze kwaliteit en servicegraad te verbeteren. We hebben concrete plannen om de fabriekshal uit te breiden. We gaan door op de ingezette weg. Zo willen we nóg sterker worden dan we al zijn.