Studenten BosMti – MasterClas pré BBL4 brengen bezoek aan Van Eck Trappen & Kozijnen

Studenten BosMti – MasterClas pré BBL4 brengen bezoek aan Van Eck Trappen & Kozijnen

Op dinsdag 24 oktober mocht Van Eck Trappen & Kozijnen studenten verwelkomen van BosMti – MasterClas pré BBL4. Na het afronden van hun niveau 3 interieurbouw / timmeren gaan zij zich nu oriënteren op werkvoorbereiding of leidinggeven. De opdracht die de studenten hebben meegekregen is om een fictief eigen bedrijf op te zetten en een ondernemingsplan te schrijven. In het kader van deze opdracht brachten zij een inspirerend bezoek aan onze timmerfabriek in Son.

Al jaren heeft Van Eck een succesvolle samenwerking met BosMti Opleidingen. Zo kwam enkele jaren geleden Tim Moonen bij Van Eck terecht via BosMti. Hij volgde destijds een BBL opleiding en is na zijn slagen bij de organisatie gebleven. Een ander voorbeeld is onze collega op de afmontage afdeling, Patrick Schakenraad. Hij wist zijn training tot praktijkleider met succes af te ronden bij Expertisecentrum Meubel – in samenwerking met BosMti. Daarnaast stelt Van Eck altijd voor de opleiding klaar om presentaties en rondleidingen te geven om de studenten verder te helpen in hun ontwikkeling. Zo ook op dinsdag 24 oktober.

Eigen kracht

De dag begon met een presentatie die werd gegeven door directeur Hans Tholen. Tijdens deze presentatie kwam de oprichting van Van Eck aan bod, werd de organisatiestructuur toegelicht en werd er besproken hoe de organisatie omgaat met bepaalde situaties en uitdagingen binnen de timmerbranche. Op deze manier kregen de aanwezigen een goed beeld over hoe processen lopen binnen de timmerfabriek en wat Van Eck onderscheidend en uniek maakt. “Ga uit van je eigen kracht en durf te zeggen dat je ergens goed in bent”, gaf Hans de studenten onder andere als tip mee. Na de presentatie was er ruimte om onderling vragen te stellen en ervaringen te delen.

Rondleiding

Vervolgens kregen de studenten een rondleiding door het bedrijf. Van de receptie tot de geautomatiseerde spuitrobot en van de afmontage tot de kantoorruimtes. Geen vierkante meter binnen Ekkersrijt 7402 werd overgeslagen om de studenten een zo helder mogelijk beeld te geven van Van Eck Trappen & Kozijnen.

Met alle informatie die gedreven heren en dame van BosMti – MasterClas pré BBL4 hebben gekregen, kunnen zij invulling geven aan hun eigen fictieve onderneming. Namens Van Eck Trappen & Kozijnen wensen wij hen veel succes met de opdracht.