Waarom houten kozijnen?

Kozijnen zijn verkrijgbaar in vele maten en soorten. Zo heb je onder andere kunststof en aluminium kozijnen. Maar wij van Van Eck Trappen & Kozijnen gaan altijd voor het degelijke en oeroude materiaal: hout! ‘Maar waarom kiezen voor hout als er meer onderhoudsvriendelijke en tevens goedkopere alternatieven zijn’? Het antwoord is simpel! Hout heeft namelijk vele voordelen. Denk daarnaast aan duurzaamheid, lange levensduur, brand- en geluidwerend en het heeft gunstige effecten op ons milieu.

Natuurlijk en karakteristiek

De karakteristieke en natuurlijke uitstraling van een houten kozijn kan door geen enkel materiaal worden nagebootst. Deze uitstraling brengt gezelligheid in huis, waardoor men zich ‘thuis’ voelt in een woning. Doordat hout een natuurproduct is, beschikt ieder kozijn over een specifiek houtnerfpatroon. Dit maakt ieder kozijn uniek.

Hoge isolatiewaarde

De isolatiewaarde van een houten kozijn is van nature sterk en ligt veel hoger dan bij kunstof of aluminium. Hout is namelijk een massief product en geleidt geen warmte. De warmte blijft hierdoor binnen en de kou buiten. De massa van hout heeft tevens een sterk geluiddempend effect, dat zorgt voor een warmere akoestiek in huis en minder lawaai van buitenaf.

Duurzaam

In tegenstelling tot kunststof is hout een volledig natuurlijk product en een vernieuwbare grondstof. Ongeacht de gekapte hoeveelheid bomen is de herplanting ervan een continu proces. Daarbij is hout eenvoudig te repareren, hergebuiken en is er weinig energie nodig voor de winning ervan.

Hout is veilig

Hout in kozijnen, deuren en trappen heeft een aantoonbaar hoge brandveiligheid. Door de verkoling van het oppervlak en het lage warmtegeleidende vermogen vertraagd brand. Daarnaast komen bij verbranding nauwelijks schadelijke rookgassen vrij, waardoor grote risico’s voor bewoners uitblijven.

Eenvoudig te bewerken

Naast een lange levensduur en een karakteristieke uitstraling is hout een makkelijk te bewerken materiaal. Geef houten kozijnen bijvoorbeeld een nieuw uiterlijk door ze te voorzien van een likje verf. En ontstaat er onverhoopt schade? Dan is dit vaak zelf te verhelpen, zonder dat er een vakman aan te pas hoeft te komen.

waarom-hout-kozijnen-van-eck-trappen-kozijnen
waarom-hout-kozijnen-van-eck-trappen-kozijnen
waarom-hout-kozijnen-van-eck-trappen-kozijnen