Willie van der Pasch

Willie van der Pasch – Hoofd Trappen

Willie van der Pasch is een trappenman pur sang. Hij werkt al vier decennia bij Van Eck Trappen en Kozijnen. In al die tijd zag Willie veel veranderingen, maar één ding is volgens hem altijd overeind gebleven: de sfeer van vroeger. 

Veertig jaar geleden kwam ik bij Van Eck in dienst. In die tijd zat het bedrijf nog in hartje Breugel. Ik kwam meteen op de afdeling Trappen te werken, onder de vleugels van Jan van Eck. Zijn broer Hein was verantwoordelijk voor de kozijnen.

Door de jaren heen is er veel veranderd; Van Eck Trappen en Kozijnen heeft zich ontwikkeld tot een moderne en stabiele organisatie. Maar de sfeer en cultuur zijn onaangetast gebleven. We hebben nog steeds een heel hecht team, met betrokken mensen. Mensen blijven hier lang werken. Dertig jaar geleden kreeg ik bijvoorbeeld een Spanjaard onder mijn hoede en die werkt hier nog steeds. Als er hier iemand binnenkomt en de klik is er, dan blijft diegene meestal lang binnen.

Het is misschien een cliché, maar bij Van Eck is elke dag anders. Ik heb veel klantencontact. Klanten komen hier om hun wensen te bespreken. Ik maak de offertes en zorg dat de tekeningen er komen. Soms ga ik zelf de fabriek in om de trappen te fabriceren, vooral bij de wat exclusievere gevallen. En ik begeleid leerlingen. Die variatie vind ik het leukste van mijn werk. Dat maakt het voor mij uitdagend. Ik leer nog iedere dag bij, ook al maak ik al veertig jaar trappen. In al die jaren is er trouwens nog nooit een trap teruggekomen. Maar dat moet ik wel afkloppen. Gelukkig hebben we hier hout genoeg.