Peter van der Heijden

Peter van der Heijden – Productieleider

Peter van den Heijden is onze productieleider. Die term dekt de lading aardig: Peter leidt de productie. ‘Lijden met een lange ij’, zeggen creatieve bekenden weleens gekscherend, maar Peter weet wel beter als hij na een drukke dag de fabriek steeds kleiner ziet worden in zijn achteruitkijkspiegel, terwijl hij voldaan meefluit met de chansons op de radio.

Mijn dag begint vroeg, zo rond kwart voor zeven ’s morgens. Dan bereid ik wat zaken voor, zodat de collega’s om half acht meteen aan de slag kunnen. Als iedereen bezig is, probeer ik zelf ook mee te werken in de productie. Dat lukt alleen niet altijd. Voor zo’n beetje alle reparaties en onvoorziene zaken ben ik het aanspreekpunt. Het is lastig plannen, maar dat geeft niets.

Ik heb een breed takenpakket. Mijn belangrijkste verantwoordelijkheid is het zorgen dat de productie goed loopt. Dus: zorgen dat we de levertijden halen en dat de kwaliteit in orde is. De ingebruikname van onze nieuwe houtbewerkingsmachine, de Windowmaster 40, helpt daar enorm bij. Het is een fantastisch apparaat die het makkelijker maakt om constant te leveren. De kwaliteit van onze producten was altijd al dik in orde, maar het is de laatste jaren alleen maar beter geworden. En de komende jaren worden we zelfs nóg beter. Daar ben ik van overtuigd.