Jan Donker

Jan Donker – Werkvoorbereider

Dat werkvoorbereider Jan Donker fanatiek Feyenoordsupporter is, behoort niet tot de best bewaarde geheimen van industrieterrein Ekkersrijt. Daardoor kan hij ook wel tegen een stootje en laat hij zich niet gauw uit het veld slaan. Ook het clublied van de Rotterdamse club lijkt doener Jan op het lijf geschreven: geen woorden maar daden.

Het mooiste van mijn vak vind ik de diversiteit. Het ene moment ben ik bezig met een plan dat uit 77 woningen bestaat. De andere dag ben ik voor een particulier die een huis laat bouwen aan het rekenen. Van losse ramen tot werken van meer dan honderd woningen: allemaal doe ik het met evenveel plezier. Het houdt mijn werk afwisselend.

Het kenmerkende van Van Eck is de passie die de medewerkers hebben. Passie voor hout en passie voor ambachtelijk vakwerk. De mensen die hier werken zijn ontzettend loyaal naar het bedrijf. Het is een ontzettend sterk team.

Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar ik word er écht blij van als klanten tevreden zijn. Wanneer ik merk dat we de verwachtingen van onze klanten hebben overtroffen, geeft me dat heel veel voldoening. En dat komt vaak voor. Natuurlijk gaat er ook weleens iets fout – het blijft mensenwerk. Maar in die gevallen lossen we het altijd netjes op. Honderd procent klanttevredenheid is onmogelijk, maar we streven er wel naar om er dicht tegenaan te zitten.