Aaron Uijtjens

Aaron Uijtjens – Productievoorbereider

Aaron Uijtjens behoort wel tot de inventaris van het bedrijf; zijn eerste salarisstrook van Van Eck Trappen en Kozijnen dateert uit 1992. Maar versleten is de productievoorbereider allerminst. Vol energie staat hij elke werkdag in de fabriek om te zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Ik heb de mooie taak om te zorgen dat de collega’s op de werkvloer kunnen doen waar ze goed in zijn. Ik vul planningen in, regel het transport en zorg voor voorraad, zodat de jongens in de fabriek niet mispakken. Ook controleer ik de kwaliteit van onze producten. En beheer ik de klachtenregistratie. Als er een keer iets niet naar wens is, los ik dat in overleg met de klant en onze afdeling Productie op.

De organisatie is in de lange tijd dat ik hier werk behoorlijk veranderd. Vroeger was Van Eck een echt familiebedrijf. Je kwam toen nog bij de familie in dienst. Van Eck had een heel familiair karakter. Dat was gezellig, maar op een gegeven moment zat er geen toekomst meer in. Tegenwoordig, onder het nieuwe management en na alle veranderingen, staat er een mooie fabriek met een degelijke visie. Het productieproces is veel professioneler geworden, en de kwaliteit van de producten constanter.

Ik werk hier al ruim 25 jaar, maar ben hier nog lang niet klaar. Ik ben nooit ziek en kan me niet herinneren dat ik ooit met tegenzin naar de fabriek ben gereden. En dat geldt echt niet alleen voor mij. Mensen komen op zaterdag vaak op eigen initiatief werken. Ik ook, en dat kost me geen enkele moeite.