Van Eck verrijkt Stiphout met hout

Van Eck verrijkt Stiphout met hout

Rijd of loop je vanuit Helmond Stiphout binnen en de verkeerssituatie laat het toe, dan moet je ter hoogte van Auto Slegers eens naar links kijken. Grote kans dat je aandacht wordt getrokken door een riant wit vrijstaand huis op de hoek van de Stilpot en de Jan Ettenstraat. Om te zien wat voor kozijnen erin zitten moet je wat dichterbij komen, maar we kunnen vast verklappen dat ze uit Son komen. En daar is bewoner Maarten Bloks nogal tevreden over.

Sinds 2019 woont Maarten, samen met vriendin Fleur en inmiddels drie kinderen, in zijn prachtige optrek. “Zelf gebouwd. Maar ik heb niet alles alleen gedaan. Mijn vader heeft veel gedaan en ik kreeg ook veel hulp van goede vakmensen. Alleen kan ik zoiets niet bouwen”, bekent Maarten, die projectontwikkelaar bij Interesting Vastgoed is.

Mooi en duurzaam

Ook met de kozijnen en trap heeft het gezin Bloks wat hulp gehad: die zijn gemaakt door Van Eck. Maarten: “Ik wilde per se houten kozijnen in het huis. Kunststof vind ik sowieso niks. Aluminium kán mooi zijn, maar het kost veel energie om dat te fabriceren. Hout is mooier en beter voor het milieu; het slaat CO2 op. Ook uit duurzaamheidsoverwegingen is hout dus een verstandige keuze.”

In de Stiphoutse casa zitten nogal wat ramen en deuren, dus ook kozijnen. “Het was nogal een flinke opdracht en ik heb ook bij een ander bedrijf een offerte opgevraagd. Maar aan het vergelijken had ik geen dagtaak. Op het gebied van service en prijs stak Van Eck er duidelijk bovenuit.”

Buitengewoon

Het huis van het gezin Bloks is inmiddels helemaal af – voor zover een huis ooit af is dan. Over het resultaat en de samenwerking is Maarten de contente mens zelve. “Alles was op en top geregeld. De kozijnen en de houten trap tillen deze woning echt naar een hoger niveau. Van Eck heeft ambachtelijk vakwerk geleverd en daar kan ik, met mijn liefde voor vastgoed en de bouw, erg van genieten. De persoonlijke begeleiding was prima en ik kan iedereen Van Eck aanbevelen. Het is buitengewoon!”