Van Eck Trappen & Kozijnen draagt bij aan realisatie van Zwols prestigeproject

Van Eck Trappen & Kozijnen draagt bij aan realisatie van Zwols prestigeproject

Op een prachtige, klimaatbestendige locatie in Zwolle realiseert Pellikaan Bouwbedrijf BV een geheel nieuwe sportaccommodatie, ter vervanging van de voormalige WRZV-hallen. De energieneutrale accommodatie voegt kwaliteit toe aan het gebied door de functie en uitstraling. Wij van Van Eck Trappen & Kozijnen hebben in opdracht van Pellikaan Bouwbedrijf BV ook onze kwaliteit toe mogen voegen aan dit project, in de vorm van Merantie binnenkozijnen.

De nieuwe WRZV sportaccomodatie is zo opgezet en ingedeeld dat het complex ruimte kan bieden aan diverse sportorganisaties, verenigingen en onderwijsinstellingen. Het nieuwe pand bestaat krijgt twee sporthallen die gekoppeld kunnen worden, wat de gebruiksmogelijkheden vergroot. Naast de twee hallen worden er ondersteunende faciliteiten, een opslag, beheerdersruimte en een ruime keuken gerealiseerd. Zowel in als rondom het pand komt een duidelijke en overzichtelijke routing wat de faciliteiten ook voor voetgangers en minder valide sporters goed bereikbaar maakt. Tevens komt er een ruime parkeerplaats voor auto’s en fietsen.

Duurzaam in alle opzichten

Het nieuwe sportcomplex wekt net zoveel energie op als dat het gebruikt. Een hoge ambitie die niet zonder de nodige maatregelen gerealiseerd kan worden. Zo komen er zonnepanelen over het volledige dakoppervlak, worden er warmtepompen geplaatst en bestaat de verlichting in en rondom het complex uit energiezuinige LED verlichting. De buitenruimte wordt klimaatbestendig ingericht met een waterberging, groene parkeeroplossingen en schaduwrijke plekken. Verder staat de circulariteit bij het materiaalgebruik voorop, voor een zo klein mogelijke milieu-impact.

Hierbij sluiten onze PEFC gecertificeerde Merantie binnenkozijnen natuurlijk perfect aan. Deze houtsoort is namelijk erg duurzaam doordat het specifiek voor de bouw gekweekt is en er dan ook geen oerbossen voor gekapt zijn. In totaal leveren wij 63 binnenkozijnen voor dit bijzondere nieuwe complex.

wrzv-hallen-zwolle-van-eck-trappen-en-kozijnen
wrzv-hallen-zwolle-van-eck-trappen-en-kozijnen