Trots Van Eck draagt steentje bij aan ENG Leonardo College in Leiden

Trots Van Eck draagt steentje bij aan ENG Leonardo College in Leiden

Het Leonardo College in het mooie Leiden is een openbare Topsport Talentschool voor MAVO, HAVO, VWO. Een school in beweging dus. En beweging zorgt voor energie, een vrolijker humeur en prestatieverbetering. Vanuit deze overtuiging komt ook de nieuwbouw van deze school tot stand. Een prachtig project waar we als Van Eck trappen en Kozijnen, in opdracht van Lithos Bouw, ons steentje aan bij mogen dragen.

Deze Topsport Talentschool biedt de leerlingen de mogelijkheid om onderwijs te combineren met topsportontwikkeling. Het profiel van de school, sport en dans, wordt in het ontwerp vertaald in een stoere en beweeglijke vorm, die aansluit bij de omgeving.

‘Eng’ pand

Een deel van het buitenterrein wordt openbaar toegankelijk, zodat ook de buurt er gebruik van kan maken. Daarnaast wordt het gebouw ‘Eng’, wat staat voor Energieneutraal Gebouw. Dit betekent dat het Leonardo College zelfvoorzienend zal zijn in haar energie.

Trots

Het voormalige pand van het Leonardo College was aan onderhoud toe. Maar vanwege ruimtegebrek en behoeften aan groepsruimtes en collegezalen is er besloten om te investeren in een geheel nieuw schoolgebouw. “Dit gebouw gaat echt uitstralen dat we trots zijn op ons onderwijs en op onze leerlingen”, aldus directeur Wim van der Veer. En trots zijn op hetgeen wat je doet en op je mensen, daar sluiten wij ons als Van Eck Trappen en Kozijnen absoluut op aan. Het is dan ook niet voor niets een van onze vijf kernwaarden. We mogen onze trots overbrengen in de vorm van maar liefst 267 binnenkozijnen voor dit prachtige nieuwe plan.

De levering van de kozijnen vindt plaats in week 2 van het nieuwe jaar, waarna er nog een aantal maanden doorgebouwd zal worden. De oplevering staat namelijk voor de zomervakantie van 2021 gepland.