Topsporter Niels Vink deelt rake klappen uit bij Van Eck

Topsporter Niels Vink deelt rake klappen uit bij Van Eck

Rolstoeltennisser Niels Vink schittert op tennisbanen in Australië, de Verenigde Staten, Frankrijk en tal van andere landen. Het was voor hem dan ook vast even wennen om zijn kunsten in een timmerfabriek in Son te vertonen. Van aanpassingsproblemen had Niels gelukkig weinig last en hij sloeg dan ook een mooi bedrag aan prijzengeld bij elkaar!

De Helmondse Niels (17) is een topsporter met een missie. Hij heeft zijn zinnen gezet op deelname aan de Paralympics, komende zomer in Tokyo. Niet bepaald iedereen mag daaraan meedoen; alleen de beste acht rolstoeltennissers ter wereld mogen de Japanse tennisbanen betreden. Niels staat momenteel op P6, maar om op een kwalificatieplek te blijven, moet hij in de aanloop naar de Spelen nog heel wat punten bij elkaar slaan.

Prijzige reizen
Dat moet gebeuren op grote toernooien en die worden niet echt in Nederwetten, Aarle-Rixtel en Gemert gehouden. De komende maanden moet hij naar onder meer Noord-Amerika, Zuid-Korea, Frankrijk, Japan en Portugal. Dat zijn prijzige reizen en dan hebben we het nog niet eens over de verblijfskosten gehad. Omdat Niels nogal ver komt op de meeste toernooien, lopen de verblijfskosten ook aardig op. En zo zijn er nog wel meer kosten die Team Niels moet betalen om Big in Japan te worden. Hij heeft weliswaar de A-status van NOC*NSF, maar omdat hij nog geen 18 is, ontvangt hij geen financiële steun.

Dus moet Niels op andere manieren euro’s, dollars en yens bij elkaar slaan. Dat doet hij onder andere met Niels on Wheels Challenges. In een notendop: een bedrijf geeft Niels een tennisgerelateerde opdracht. Hoe beter Niels die uitvoert, hoe groter het bedrag dat op de cheque komt te staan.

Bij Van Eck Trappen en Kozijnen helpen we Niels graag. “Niels is een gedreven jongen die keihard werkt om zijn droom uit te laten komen”, vindt directeur Hans Tholen. “Toen ons werd gevraagd om een opdracht voor Niels te bedenken, twijfelden we geen moment. Voor jong talent hebben we namelijk altijd werk in onze fabriek.”

Mooie som geld
Onze opdracht hield in dat Niels zo veel mogelijk ballen door verschillende openingen van een houten frame moest slaan. Elke voltreffer stond garant voor een bepaald bedrag. Na een minuut meppen gaf de teller een mooie som geld aan. Hoeveel dat precies was, kun je hiernaast bekijken.

Niels, van harte proficiat met de mooie prestatie! We wensen je de komende tijd heel veel succes en hopen dat je na de zomer je medaille even komt laten zien in Son!