Onze nieuwe collega Francesco rekent af met vooroordelen

Onze nieuwe collega Francesco rekent af met vooroordelen

Ze zouden lui zijn, de hele dag espresso drinken, luid praten, zo hard rijden als Ferrari-coureurs en allemaal – met name de mannen – een Super Mario-snor dragen. En zo zijn er nog veel meer vooroordelen over de Italiaanse medemens. Dankzij onze nieuwe collega Francesco weten we dat we deze met een korreltje zout uit de Middellandse Zee moeten nemen.

Francesco Cirillo komt, zoals zijn naam al doet vermoeden, uit Italië. Hij woont nu 27 jaar in Nederland, is getrouwd en heeft vier kinderen. Francesco is uitstekend ingeburgerd en spreekt beter ABN dan menig Brabander.

Andere timmerfabriek

Zijn naam kan ook de indruk wekken dat hij een auteur is die de Pomodorotechniek – een methode voor tijdmanagement – heeft ontwikkeld, maar dat is een andere Francesco Cirillo. De onze timmert in Son aan de weg. En, gelukkig voor ons, ook in onze fabriekshal. Timmeren doet hij al een hele poos. “Ik heb lang bij een andere timmerfabriek gewerkt”, zegt hij. “Mijn werk daar vond ik leuk, maar ik liep al een tijdje rond met de gedachte om ergens anders aan de slag te gaan. Ik hoorde dat ze bij Van Eck mensen zochten en dat dit een mooi bedrijf was. Daarom besloot ik daar te solliciteren.”

Vooroordelen

Ook wij zijn in onze nopjes met Francesco. En met die vooroordelen? Dat valt erg mee. Behalve dat hard praten dan. Maar dat moet ook wel, om enigszins verstaanbaar te kunnen zijn in onze lawaaiige productiehal.