Eerste samenwerking met ‘De Blauwe’ smaakt naar meer

Eerste samenwerking met ‘De Blauwe’ smaakt naar meer

Van Eck Trappen en Kozijnen heeft een lange historie. Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen (anno 1750) bestaat zelfs nóg langer. Toch hebben we nog nooit een project samen gedraaid voor de levering van de kozijnen. Daar is nu verandering in gekomen en het zou zomaar kunnen dat het niet de laatste samenwerking is.

In Breda bouwt Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen uit Hooge Mierde momenteel aan een bijzonder plan. Even over Hooge Mierde: je vindt in het Kempische dorp twee grote bouwbedrijven met dezelfde naam: Van Gisbergen. Om verwarring te voorkomen, wordt Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen door de lokale bevolking ‘De Blauwe’ en Van Gisbergen ‘De Gele’  genoemd – verwijzend naar de bedrijfskleuren.

Twaalf ouder-kindwoningen

Genoeg over primaire kleuren. Terug naar het project, want we meldden al even dat het om iets bijzonders gaat. “We gaan bijna de laatste hand leggen aan de bouw van twaalf ouder-kindwoningen; de oplevering staat voor eind december gepland”, vertelt Adrie Lavrijsen, uitvoerder bouw bij J.A. van Gisbergen. “Ouders kunnen daar wonen met kinderen met een beperking. In één van de appartementen wordt 24 uur per dag zorg verleend. De kinderen kunnen daarheen gebracht worden wanneer de ouders aan het werk zijn. Zo worden ze in een vertrouwde omgeving opgevangen en verzorgd.”

De zorgcomponent maakt dit plan uitdagend, zegt Lavrijsen. “Omdat het om intensieve zorg gaat, zit er erg veel communicatie in dit project. Plannen als deze komen niet heel veel voor in Nederland. Maar het is wel een heel dankbaar en mooi project, waarmee we, samen met de opdrachtgever, proberen veel zorg bij de ouders weg te nemen.”

Aan mooie projecten levert Van Eck Trappen en Kozijnen graag een bijdrage. Die kans kwam nu, legt uitvoerder Lavrijsen uit. “We hebben weliswaar een eigen timmerwerkplaats, maar die is te klein voor dit project. Kleinere werken doen we in eigen beheer. Grotere projecten, zoals dit, besteden we uit. In dit geval aan Van Eck. Zij hebben alle kozijnen geleverd.”

Zelfs een week te vroeg

Spijt van die keuze heeft de aannemer niet. “Het is uitstekend gegaan. De kozijnen werden keurig op tijd geleverd. Sterker nog: ze stonden er een week te vroeg, maar dat kwam wel goed uit. Wat ons betreft is de samenwerking voor herhaling vatbaar!”

Dat laatste is geheel wederzijds. We zijn blij dat we geen blauwtje hebben gelopen bij ‘De Blauwe’ en kijken uit naar een vervolg op deze kleurrijke samenwerking!