Hans Tholen kijkt terug op prinsheerlijke carnaval

Hans Tholen kijkt terug op prinsheerlijke carnaval

Onze directeur Hans Tholen kijkt terug op een bijzondere carnaval. Als Prins Johannes dun Urste regeerde hij het afgelopen carnavalsseizoen over Bremspoersengat. Voor de enkeling die niet weet wat dat is: dat is de carnavalsnaam van Riethoven. En voor de enkeling die niet weet wat dát is: Riethoven is een dorp onder de rook van Bergeijk.

De leidinggevende ervaring die Hans bij Van Eck heeft opgedaan, kwam hem als prins goed van pas. Met vaste hand zwaaide hij de scepter en persoonlijke ongelukken deden zich daarbij niet voor. Te midden van alle carnavaleske gekte bleef Hans met beide benen op de grond om leiding te geven aan Bremspoersengat. Na vier dagen feest waren de meeste carnavalisten het er dan ook wel over eens: volgend jaar wordt er opnieuw carnaval gevierd. Of Prins Johannes dan opnieuw aan het roer staat is nog niet bekend; CV de Bremspoersen beslist pas komende zomer over een eventuele contractverlenging.